Tur opp på Nedalstoppen

Skitur til Nedalstoppen 881 moh

Topptur

Skitur til toppen av Nedalsfjellet er nesten et must for alle som besøker vårt hytteområde. Turen opp og ned tar 1- 11/2 time. Denne turen passer for alle, både de under 10, og for 65+.

Med startsted parkeringsplassen ved Tangetjenn er det en høydeforskjell på ca 150 m. I år har Kjell Terje  kjørt ei ny slakkere rute. Flott!  Når en går fra parkeringa går en over, eller ved siden av Tangetjenn. På andre siden av tjennet deler løypa seg,ta til høyre, opp ei lita kneik og innover myra. Her deler løypa seg igjen, den til venstre fører ned til Dukeli, men hold til høyre over myra og oppover mot toppen. Etter 200 m svinger løypa nå til høyre, nytt av året,og går i slakke fine sløyfer oppover. På veien oppover lia passeres flere tørre og spesielle trestammer. Etter hvert  kommer løypa inn på den gamle trasseen på myra under toppen. Den fortsetter i samme trasse som den har vært kjørt tidligere, runder rundt den første toppen, og så ser du  varden.

I stubben ved siden av varden finner du boka hvor du kan skrive deg inn. Herfra kan du se Norefjella, Krøderen, Sonern, Andersnatten, Borofjell, Slettefjell og ikke minst Gaustatoppen langt i det fjerne. Ja det er god utsikt i pent vær.

GOD  SKITUR.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.03 | 14:49

Det er lagt ut informasjon om årsmøte på nettsiden , under fanen INFORMASJON.

...
21.02 | 16:59

Takk for fine meldinger Ragnar 😊

...
27.12 | 10:16

Hei Ragnar! Takk for melding. I dag er 3. juledag. Her i lavlandet er det glatt.
Vet du noe om føret på veiene til hytta nå?
God jul og godt nytt år til

...
24.12 | 09:11

Nå er det ny brøyta og fint . God jul 🎅🤶

...
Du liker denne siden